Deelnemers 2012
 
  
  Cuba
 
 
Sinds 1996 is Cuba een vaste waarde onder onze deelnemers.
Wanneer Cuba in Haarlem is zijn de wedstrijden die Cuba speelt altijd heel speciaal. Want als no. 1 van IBAF World Ranking en 25-voudig wereldkampioen zijn ze het te kloppen team.
Vooral de ontmoeting tussen Nederland en Cuba tijdens de 2012 Honkbalweek zal een hele bijzondere gaan worden. Deze ontmoeting is de herhaling van het WK in Panama waar Nederland historie schreef.
 
Roster
 
  
  Japan
 
 
Het team dat zal gaan deelnemen is een All Star team van universiteiten. In Japan is er een honkbal bond voor universiteiten en die bond bestaat uit 26 regio's. Kyushu chiku daigaku yakyu renmmei (letterlijk vertaald Kyushu = regio in het zuiden van Japan, chiku = regio, daigaku = universiteit, yakyu = honkbal, renmei = federatie) is één van de 26 regio’s. In Haarlem hebben in het verleden vaker van dit soort All Star teams deelgenomen. Ook bij de Honkbalweek 2010 kwam het Japanse team uit één van deze 26 regio's.

Ook binnen het honkbal werkt men na de verschrikkelijke aardbeving en tsunami van maart dit jaar mee aan de wederopbouw van Japan. Zo spelen ze bijvoorbeeld minder avondwedstrijden om stroom te sparen. Dit is vooral in het noorden en oosten van Japan. Verder zal er dit jaar één van de twee grote toernooi, soort van nationale kampioenschappen, niet doorgaan vanwege de nasleep van datgene wat in maart is gebeurd.

Prof geworden!
Iedere editie van de Honkbalweek komen er scouts vanover de hele wereld naar Haarlem om te kijken of er nog talent rond loopt om te contracteren. Na afloop van de jubileum editie in 2010 heeft in ieder geval één speler een profcontract gesloten na een bijzonder goed optreden. Het gaat om de 22 jarige Japanner Yudai Ohno.

De pitcher zorgde er helemaal alleen voor (9 innings in totaal) dat Japan met 4-2 won van runner-up Cuba. Het was voor Cuba met nog één nederlaag tegen Nederland de enige twee verlies partijen in 2010. Yudai Ohno komt in de Japanse profcompetitie uit voor de Chunichi Dragons, de club waar ook publiekslieveling van Honkbalweek 2008 Ryoji Nakata speelt. Nakata was de forse 1e honkman van de Japanners die door het publiek werd verkozen tot Most Popular player.
 
Roster
 
  
  Nederland
 
 
Nederland staat wel een hele bijzondere Honkbalweek te wachten, want na winst in juli 2010 tijdens de jubileum editie was de volgende keer dat het Nederlands team in Haarlem was een hele historische. Nederland werd vanwege het behalen van de wereldtitel in november 2011 op de Grote Markt van onze stad op grootse wijze gehuldigd.
 
Roster
 
  
  Puerto Rico
 
 
Voor Puerto Rico is het de 2e keer in de geschiedenis dat zij mee zullen doen. In 1992 werden ze tijdens de 16e Haarlemse Honkbalweek 5e.
Puerto Rico staat op dit moment op de 9e plaats op de IBAF World ranking.
Tijdens het afgelopen WK in Panama overleefde ze net aan de 1e ronde niet. Er waren o.a. overwinningen op Japan (6-0) en de Verenigde Staten (8-4), maar verloren met 0-5 van Nederland.
 
Roster
 
  
  Chinese Taipei
 
 
Chinese Taipei kwam in 1984 voor het eerst naar Haarlem en neemt nu alweer voor de tiendee keer deel aan de Haarlemse Honkbalweek. De Aziaten waren ook van de partij in 1988, 1990, 2000, 2002, 2004, 2006 en 2008.
Vier jaar geleden, in 2008, beleefde Chinese Taipei de hoogste eeklassering ooit, een derde plaats. In de voorgaande edities eindigde de ploeg vijfmaal op de vierde plaats en tweemaal op de zesde positie.
Tijdens de jubileum editie in 2010 werden ze 5e ondanks 2 overwinningen op Japan.
 
Roster
 
  
  USA
 
 
USA is de laatste deelnemer welke vastgelegd is voor de Haarlemse Honkbalweek 2012.
Tussen april en juni 2012 zal USA Baseball spelers gaan uitnodigen welke potentie hebben voor de toekomst. Diverse spelers zijn in het verleden al eens uitgekomen voor het nationale team, maar dan in de jeugd.

Voordat team USA naar Haarlem komt zullen ze eerst een tussenstop maken in Havana waar ze enkele oefenwedstrijden zullen gaan spelen tegen Cuba.
 
Roster
 
     
     
 
     
 DisclaimerE-mailHome
© Copyright Haarlemse Honkbalweek