Wedstrijdverslag Chinese Taipei vs. Dutch Caribbean Team (11-07-2008)


Taipei schakelt Oranje uit

Het doek viel gistermiddag voor het Nederlands team wat de finaleronde betreft. Door met 8-5 te winnen van het Dutch Caribbean Team legde Chinese Taipei beslag op de vierde (en laatste) plaats in de play-offs en staat daardoor in de halve finale van morgenavond tegen Team USA. Door dit resultaat zal Oranje morgenmiddag moeten spelen om de vijfde en zesde plaats. Even leek het Caribbean Team nog voor een verrassing te gaan zorgen, maar uiteindelijk trok Taipei het duel naar zich toe.

Het scoreverloop (en dus de wedstrijd) was aantrekkelijk. Taipei legde de basis voor winst al gelijk in de eerste inning door driemaal te scoren. Twee punten werden toen gescoord na een tweehonkslag van Chih-Pei Huang. Een homerun van Chun-Chien Wang in de tweede inning en een fout verhoogde de stand naar 5-0. Een inning later werd nog een punt toegevoegd toen Ken-Wei Lin een tweehonkslag sloeg en scoorde na een andere fout.
Met een 5-0 achterstand begon Dutch Caribbean Team terug te komen. Met twee uit in de derde inning krijgt Andley Simmons vier wijd en volgt Randolph Kirindongo met een homerun (eerder in de week miste hij er al
Fouten breken het Caribbean Team uiteindelijk op. In de zesde inning slaat Chih-Hsiang Lin een honkslag, kan het derde honk bereiken na een mislukte pick-off en scoort op een honkslag van Hsien-Hsien Yang. Chih-Pei Huang opent de zevende inning met een tweehonkslag en weet eveneens te profiteren van een fout. Hij brengt de stand op 8-5.

Werper Kai-Wen Cheng gooit de wedstrijd bekwaam uit vanaf de vijfde inning. Hij gooit vier strikeouts en krijgt drie hits tegen. Alleen in de laatste inning komt het Caribbean Team nog even terug en slaat twee hits, maar daar blijft het bij, want Cheng eindigt met tweemaal drie slag.De wedstrijdstatistieken kunt u hier terugvinden.
Bij dit nieuwsbericht is een foto-album beschikbaar. Bekijk het album door hier te klikken!

 DisclaimerE-mailHome
© Copyright Haarlemse Honkbalweek